Selecteer een pagina

Je bent eruit, je wilt graag een MBA-opleiding bij Business School Nederland volgen. De voornaamste reden is dat je direct met de theorie aan de slag gaat voor je eigen praktijkvraagstukken. Maar er blijft nog één keuze over: welke van de twee MBA-opleidingen sluit bij jou aan? De Action Learning MBA of de Action Learning Executive MBA? Student Lisanne Labee – Afdelingshoofd Radiologie & Vaatcentrum bij Rivas – koos voor de Action Learning Executive MBA! Ze vertelt waarom zij dit deed.

Lisanne-LabeeWat was voor jou de reden om specifiek te kiezen voor de Executive MBA-opleiding?

“Bij het uitkiezen van een MBA was ik voor mijzelf met name op zoek naar zowel theoretische verdieping en persoonlijke groei. Het Action Learning Executive MBA-programma verzorgt inzicht in strategisch leiderschap én heeft meer lesdagen dan de Action Learning MBA. Hierdoor is tijdens de lesdagen uitgebreid gelegenheid om gezamenlijk dieper in te gaan op de lesstof en de praktijksituaties van de collega studenten!”

Hoe is voor jou de vrijstelling voor de eerste fase tot stand gekomen?

“De vrijstelling is tot stand gekomen, doordat ik enkele jaren terug een andere opleiding heb behaald. Hierdoor was voldoende bedrijfskundige basiskennis aanwezig om direct in de tweede fase van de Action Learning Executive MBA te mogen instromen.”

In hoeverre is deze vrijstelling van meerwaarde voor jou geweest?

“Door deze vrijstelling heb ik het eerste half jaar niet hoeven volgen. Deze eerste fase wordt afgesloten met een organisatieanalyse. De organisatieanalyse wordt ook verwacht op het moment dat je vrijstelling hebt gehad voor de eerste fase. Dit betekende dat ik bij de start van mijn opleiding, direct volop aan de slag mocht. Het schrijven van deze organisatieanalyse heeft mij geholpen direct inzicht te krijgen in de gehele organisatie en zodoende voorbereid te zijn op de verschillende hoofdvakken van de Action Learning Executive MBA.”

Wat heeft de Action Learning Executive MBA tot nu toe opgeleverd voor jouw persoonlijke ontwikkeling en voor jouw organisatie?​

“Het heeft mij tot op heden zowel theoretische verdieping als persoonlijke groei gebracht. Door het volgen van de verschillende hoofdvakken en het schrijven van de Q&A opdrachten ga je dieper in op de verschillende vakgebieden, waarbij deze direct toegepast worden op de eigen organisatie. Deze kennis is enorm waardevol voor zowel mijzelf als voor de organisatie. Daarnaast brengen met name de subsetbijeenkomsten, welke begeleid worden door een subsetcoach, mij persoonlijke groei. Tijdens deze bijeenkomsten passen we de Action Learning methodiek toe op organisatievraagstukken van mij en mijn subsetgenoten. Je leert met behulp van het stellen van open vragen tot de kern van het probleem te komen dat zich veelal een laag dieper bevindt dan van tevoren bekend is. Dit levert dan ook onwijs mooie en waardevolle inzichten op!”

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-opleidingen neem contact op met Anita Moolhuizen of Linda Hoksbergen via 0344-579050 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This