Selecteer een pagina

Bij Business School Nederland (BSN) studeer je volgens de Action Learning methode, wat o.a. inhoudt dat je in een subset werkt. Maar hoe gaat het er nou aan toe in een subset? En wat draagt het bij aan je studie? Wij spraken met een subset uit de Action Learning Executive MBA die in februari 2018 gestart is. We troffen Jan-Kees van Buren, Roland van der Heijden, Mark Hurenkamp en Marianne Huijskes-Nagel buiten in onze tuin en vroegen hen of ze wat wilden vertellen over hun subset.

MBA subset: Jan-Kees van Buren, Marianne Huijskes-Nagel, Roland van der Heijden en Mark HurenkampJan-Kees: “Aan het begin van de studie hebben we als subset een afspraak met elkaar gemaakt. Over 2 jaar staan we samen op de trappen van het Kurhaus om onze bul te ontvangen!”

Roland: “Dit werkt goed als een stok achter de deur, om bij te blijven met je studie.”

Mark: “Ik kwam bij BSN voor mezelf, niet zozeer voor een subset, maar dit is zeker wel een meerwaarde gebleken. Normaal zit je altijd in je eigen wereld, maar door de subset kijk je ook vanuit andere perspectieven naar vraagstukken. ”

Marianne: “Iedereen heeft zijn eigen talenten, waardoor we elkaar heel goed aanvullen.”

Jan-Kees: “Wat ook meewerkt is dat we er allemaal hetzelfde instaan. Dat het niet zo is dat bijvoorbeeld dezelfde persoon telkens afzegt. Het kan natuurlijk altijd een keertje voorkomen dat je niet kunt, maar iedereen doet wel zijn best om er te zijn.”

Roland: “In de Action Learning methode staat dat je kameraden in voor- en tegenspoed wordt. Als je dat leest denk je dat zal wel, maar dit is ook echt zo. Leuke dingen worden met elkaar gedeeld, maar je zoekt elkaar ook op wanneer je wat tegenslag hebt in je studie.”

Marianne: “We houden elkaar scherp en blijven elkaar motiveren. De afspraak die we in het begin van onze studie hebben gemaakt staat nog steeds. Na de zomervakantie beginnen we alle vier met onze dissertation (afstudeerfase)!”

Iedere MBA-student start bij BSN in een set (klas/groep/lichting) van maximaal 20 deelnemers. In deze set volg je het plenaire gedeelte van het programma. Een set bestaat weer uit meerdere subsets van 4 tot 8 studenten. In deze subsets werk je onder begeleiding van een coach volgens de Action Learning methode aan verschillende projecten gerelateerd aan jouw werk. Daarnaast vormt de subset een belangrijk vangnet, een stok achter de deur, voor als het bijvoorbeeld een keer tegen zit. En uiteraard worden ook de successen tijdens de studie met elkaar gevierd. We zien dat veel subsets ook na de opleiding elkaar regelmatig blijven zien om elkaar te blijven ondersteunen in hun ontwikkeling.

Overweeg jij om het avontuur van een MBA aan te gaan? En heb jij nog vragen over je toelaatbaarheid, onze Action Learning methode, eventuele vrijstellingen, studiebelasting of het inhoudelijk programma? Kom dan naar de informatiebijeenkomst.

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-opleidingen neem contact op met Anita Moolhuizen of Linda Hoksbergen via 0344-579050 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of LinkedIn en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This