Selecteer een pagina

Dat en meer legt Peter Velseboer haarfijn uit tijdens de Masterclass Onderwijsvernieuwing en -management.

Medewerkers en managers in het onderwijs hebben vandaag de dag regelmatig te maken met boosheid: boze ouders, boze studenten en vaak ook boze collega’s. Die weerstand wordt logischerwijs vaak niet enthousiast ontvangen. Boosheid komt vaak voor uit de wil dingen te verbeteren, en de frustratie dat dat niet leukt.

Goed nieuws: je kunt weerstand ombuigen tot iets positiefs, betoogt Peter Velseboer MBA in zijn Masterclass Onderwijs. ‘Weerstand is energie, energie leidt tot beweging. Beweging in een organisatie betekent dat je samen de goede kant op kunt gaan. Als je maar weet hoe je dat moet doen.’

De centrale vraag luidt: ‘hoe krijg je een onderwijsorganisatie in beweging?’ Daarvoor is weerstand een stuk bruikbaarder dan vastgeroestheid; want een vastgeroeste organisatie krijg je aanzienlijk moeilijker nog in beweging, aldus Peter. Aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden laat Peter zien hoe je effectief om kunt gaan met weerstand in een organisatie, zodanig dat je deze ombuigt tot iets positiefs: beweging op weg naar verbetering.

Professionele cultuur van het onderwijs
Bij dit alles geldt de professionele cultuur van het onderwijs als uitgangspunt: hoe kunnen betrokkenen elkaar op een acceptabele, constructieve manier feedback geven zodat we er allemaal van leren en er baat bij hebben, niet in de laatste plaats het onderwijs?

De masterclass kent daarnaast nóg een zeer bijzonder tintje: het feit dat ‘beweging’ en ‘weerstand’ ook letterlijk in de praktijk gebracht worden. Als fervent beoefenaar van Martial Arts laat Peter zien op welke verschillende manieren deelnemers lijfelijk kunnen omgaan met weerstand. Geen paniek, niemand gaat met blauwe ogen of gekneusde ribben naar huis, maar door direct geconfronteerd te worden met lijfelijke weerstand, worden deelnemers bewust (gemaakt) van hoe ze zelf instinctief op weerstand reageren. En juist bij bewustwording begint het: vanaf dat moment kun je vaststellen hoe je natuurlijke reactie kunt ombuigen tot eentje die beweging in je organisatie teweegbrengt. Want dat is waar het uiteindelijk om gaat: hoe we met z’n allen door woorden en daden tot beweging kunnen komen!


BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt.

Share This