Selecteer een pagina

“Na het HMP was ik niet te stoppen: ik had zoveel geleerd! De keuze om door te gaan met de MBA was snel gemaakt”

BSN MBA-student Esther BoutIn 2009 startte Esther Bout (48) met het Hoger Management Programma (HMP) bij Business School Nederland. Haar toenmalig leidinggevende Joop Vorst gold als inspirator en instigator. “Hij had zowel zijn MBA als DBA bij BSN gedaan, en enthousiasmeerde mij met zijn verhalen.” Esther werkt al ruim 20 jaar bij de gemeente Amsterdam, waarvan het overgrote deel in diverse rollen in beheer van de openbare ruimte, en de laatste tien jaar in leidinggevende posities.

Juist op dat moment werd Esther afdelingsmanager van een grote afdeling – 130 fte ex inhuur. “Ik wilde mezelf altijd al verder ontwikkelen en doorleren, maar met een samengesteld gezin met opgroeiende kinderen (nu 15, 18, 19, 20 en 21) is een geschikte opleiding vinden die op dat drukke gezinsleven én een full-time baan aan te passen is, best lastig.” Maar na het HMP was Ester zo geïnspireerd dat ze ook de Action Learning MBA wilde doen. “Dat was wel even puzzelen, ook omdat een dergelijke opleiding binnen de Gemeente Amsterdam, mijn werkgever, niet gewoon is. In 2011 begon ik met mijn MBA. Waarvan ik uiteindelijk best een groot deel zelf betaald heb, maar dat is het me meer dan waard geweest.”

1. Wat was voor jou de belangrijkste drijfveer om na het HMP ook de MBA te doen?
“Na de HMP was ik niet meer te stoppen: ik had zoveel geleerd! Niet alleen van de theorie en de bijeenkomsten, maar juist ook van mijn collegastudenten. Ik wilde dus verder en liefst op dezelfde wijze. De keuze om bij BSN door te gaan was dus snel gemaakt.”

2. Op je LinkedIn-profiel omschrijf je jezelf als: Een manager die ervoor staat medewerkers te ontwikkelen, te motiveren en medewerkers zelf verantwoordelijkheid te kunnen laten nemen. Hoe sluit jouw persoonlijkheid aan bij de Action Learning aanpak?
“Als je ergens voor staat betekent dat ook iets voor jezelf. Ik wil niet alleen anderen, maar ook mezelf blijven ontwikkelen en motiveren zodat ik op de best mogelijke wijze verantwoordelijkheid kan nemen. De Action Learning aanpak sluit daar wat mij betreft heel goed op aan omdat je naast de lesstof ook van elkaar in de set en subset leert, en elkaar daarmee verder brengt.”

3. Waarin merkte je tijdens de MBA verschil op de werkvloer, bijvoorbeeld in je eigen gedrag, benadering of vaardigheden?
“Ik vond meer balans en rust en was meer weloverwogen en gestructureerd. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik heb gemerkt dat met deze verandering mijn omgeving ook op een andere wijze naar mij is gaan kijken: ze werden nieuwsgieriger naar hoe ik dingen deed en ook wat ik inhoudelijk van bepaalde zaken vond.”

4. De titel van je dissertation luidde: ‘Van afval naar grondstoffeninzameling’. Kun je kort iets vertellen over waarom je voor dit onderwerp koos en de belangrijkste conclusie van je onderzoek?
“Ik merkte dat ik mij steeds meer stoorde aan de hele wegwerpmaatschappij. Het is echt ongelooflijk wat wij allemaal kopen en binnen de kortste keren weer weg ooien! Daarnaast denk ik dat de aarde niet onuitputtelijk is en dat we verantwoordelijk zijn om goed met onze planeet om te gaan. Gedrag van mensen is echter niet zo makkelijk te veranderen, en ik was nieuwsgierig wat wij als overheid kunnen/moeten doen om toch zoveel mogelijk waardevolle grondstoffen terug te winnen.”
“De belangrijkste conclusies waren mijns inziens dat we als overheid het gesprek aan moeten gaan met onze klanten en inzicht moeten krijgen in hun eisen en wensen. Vervolgens is de uitdaging deze zo goed als mogelijk te vertalen naar onze dienstverlening. Kort door de bocht was de conclusie dat we het onze bewoners vooral zo makkelijk mogelijk moeten maken en het inzamelen van grondstoffen zo dicht mogelijk bij huis moeten organiseren.”

5. Leidde die conclusie tot actie: een plan of campagne om iets te veranderen in het afval- en grondstoffeninzamelingsbeleidbijvoorbeeld? Met andere woorden: wat heeft je dissertation ‘concreet’ opgeleverd voor je organisatie?
“De dissertation heeft vooral de constatering opgeleverd dat het geen eenvoudige vraag is. In het veldonderzoek hebben we de nodige fouten gemaakt en het resultaat is dat we de doelstelling niet hebben gehaald. Echter, het onderzoek heeft veel waardevolle inzichten opgeleverd die nu worden meegenomen in een vervolgonderzoek. Ik ben benieuwd wat de resultaten daarvan gaan zijn.”

6. Hoe zou je zelf Esther-voor-de-MBA en Esther-na-de-MBA omschrijven?
“Van pragmatisch, probleemoplossend, verbindend maar af en toe te kort door de bocht, naar nog steeds pragmatisch, maar meer analytisch en het vermogen om de wereld meer vanuit een helicoptervieuw te beschouwen.

7. Zou je andere mensen aanraden een MBA te doen?
“Jazeker. Een MBA volgen is een kadootje. Je gaat letterlijk en figuurlijk op wereldreis. De indrukken die je opdoet maken dat je een meer compleet mens wordt. Natuurlijk kost het energie, maar dat weegt wat mij betreft niet op tegen de energie die je er ook van krijgt! Ook al besef je aan het einde van de reis dat de wereld veel groter is dan je had gedacht en dat het onmogelijk is om in jouw leven elke centimeter ervan te ontdekken. Accepteren dat je veel niet weet en waarschijnlijk ook nooit zult weten is ook een waardevol inzicht.”

8. Wat is het beste advies dat je toekomstige en huidige MBA-studenten kunt geven?
“Geniet, geef je eraan over! Laat je meenemen over de wereldzeeën, ook al ben je af en toe zeeziek, haha. ‘Zonder dieptepunten geen hoogtepunten’, zullen we maar zeggen. Het moment dat je je Viva Voce hebt gehouden is net zo dubbel: trots en voldaan en blij dat je klaar bent, maar tegelijkertijd met enige weemoed omdat je iets afsluit dat je zoveel heeft gebracht.”


Lees hier het interview dat BSN met Esther’s leidinggevende Joop Vorst had. Zijn belangrijkste boodschap: ‘Moderne managers nemen niet langer de tijd dingen te overdenken’.

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-programma’s neem contact op met Dory Cammelbeeck of Sandra Blankenstein via 0344-579052/46 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This