Selecteer een pagina

Executive Action Learning MBA

Springest opleidersscore: 9,2

Wat biedt de Executive MBA van Business School Nederland?

Nieuwe kennis direct praktisch toepasbaar op jouw organisatie!

Ga er in de Nederlandse Executive Action Learning MBA van Business School Nederland mee aan de slag samen met andere executive managers. Je past hierbij theoretische kennis direct toe in jouw situatie, dé unieke combinatie van praktijkgerichtheid en maatwerk coaching. Je ontwikkelt jouw persoonlijk strategisch leiderschap, wordt een betere strategische gesprekspartner, versterkt jouw netwerk en tilt jezelf en jouw organisatie naar een next level. Kortom: een praktijkgerichte MBA met impact.

Je hebt al jaren managementervaring. Veel strategische keuzes die je maakt en je manier van leidinggeven doe je op gevoel. Dat gaat je best goed af! Toch rijst bij jou de vraag: hoe blijf ik toekomstbestendig in deze snel veranderende wereld? Je zoekt als manager naar een bredere blik op bedrijfskunde, meer theoretische onderbouwing en wilt blijven werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Tijd om te starten met de Executive Action Learning MBA!

De Executive Action Learning MBA in het kort

In 2,5 jaar volg je zeven management hoofdvakken op het gebied van informatie, financiën, strategie, marketing, operations, human resource en internationale samenwerking. Je verdiept je in Verandermanagement en leert jezelf kennen als leider door intensieve bijeenkomsten in managementvaardigheden. Daarnaast pas je de theorie direct toe met Action Learning Projecten. Je werkt hierbij samen met andere executive managers aan eigen organisatievraagstukken. Deze manier van leren helpt je bij het ontwerpen van innovatieve, haalbare en impactvolle actiegerichte strategieën om urgente en complexe problemen op te lossen en kansen aan te pakken.

Wat levert het je op?
 • Een geaccrediteerd MBA-diploma door ACBSP en NVAO
 • Een intensieve band met je medestudenten en praktijkdocenten uit diverse branches en versterking van jouw netwerk
 • Direct resultaat in de praktijk (een hoge ROI)
 • Nieuwe en verbeterde persoonlijke leiderschapsvaardigheden
 • Een duidelijke visie op de veranderende toekomst van het bedrijfsleven en jouw rol daarin
 • Kennis en hands-on vaardigheden om bestaande en toekomstige organisatorische en persoonlijke uitdagingen aan te gaan
 • Managen van veranderingen: innovaties en verbeteringen in de digital age
 • Vergroting van het eigen probleemoplossend vermogen en dat van anderen
 • Implementatie van vernieuwingen
Kenmerken van de Executive Action Learning MBA (croho nummer 70054) bij BSN
 • Nederlandstalig
 • Unieke Action Learning leermethode
 • Werken aan échte vraagstukken binnen jouw eigen organisatie
 • Doordat je projecten in jouw eigen organisatie uitvoert, valt 40% van de studiebelasting samen met je werkagenda; netto studielast van 10 à 15 uur per week
 • Maximaal 20 deelnemers per groep, 4-6 deelnemers per subset
 • Action Learning coachingsessies in kleine groepen
 • Parttime studeren: slechts 3 aaneengesloten bijeenkomsten per maand
 • Speciaal ontworpen voor managers op een strategisch leiderschapsniveau
Waarom kies je voor BSN?

Business School Nederland (BSN) is één van de oudste business schools in Nederland en één van de eersten die de MBA in Nederland introduceerden. Samen met onze ervaren coaches en vakspecialistische praktijkdocenten uit verschillende branches verzorgen we al meer dan 30 jaar actief MBA-opleidingen. We zijn een trotse pionier in het toepassen van Action Learning in onze MBA-opleidingen. BSN-studenten voerden duizenden Action Learning Projecten uit die een directe positieve impact op hun organisaties hadden en een return on investment voor hun bedrijven realiseerden. Daarnaast hebben we een dynamisch en wereldwijd alumninetwerk. Elk jaar verwelkomen we ongeveer 500 studenten in Europa, Azië en Afrika voor de BSN multi-geaccrediteerde (Executive) MBA’s in de Nederlandse, Engelse en Chinese taal. De bijna 10.000 BSN-alumni zijn verspreid over 60+ landen.

Wat zijn de toelatingseisen van de Executive Action Learning MBA?

Je bent toelaatbaar tot deze MBA-opleiding als je voldoet aan de volgende toelatingseisen:

 • Een afgeronde master of hbo;
 • Minimaal 3 jaar managementervaring;
 • Of ter compensatie minimaal 7 jaar aantoonbare managementervaring op hbo-niveau
 • Medewerking werkgever.
Toestemming werkgever voor uitvoeren projecten

Naast deze toelatingseisen is het belangrijk dat jij de mogelijkheid hebt om projecten en onderzoek uit te voeren in je eigen en/of een andere organisatie en dus toestemming hebt van je werkgever/opdrachtgever. Mocht je geen organisatie hebben waar jij jouw projecten kunt uitvoeren dan hebben wij een (inter)nationaal Alumninetwerk, waaronder de alumnivereniging Tractus. Veel van deze alumni bieden onze studenten de mogelijkheid om projecten bij hen uit te voeren. Voor meer informatie neem contact op met onze studieadviseurs Linda Hoksbergen en Anita Moolhuizen via 0344-579050 of studieadvies@bsn.eu.

Vrijstelling voor de introductiefase

Je komt in aanmerking voor een vrijstelling voor de gehele introductiefase (Leergang Management en Leiderschap) van de Executive Action Learning MBA wanneer je de afgelopen 7 jaar een bedrijfskundige vooropleiding of leergang op bachelor niveau hebt gehaald die flink overlapt. Denk hierbij aan een post-hbo Bedrijfskunde of een aanverwante managementtraining. Wil je weten of dit voor jou van toepassing is, neem dan contact op met onze studieadviseurs.

Ambitieuze executive managers gezocht

We zijn voor de Executive Action Learning MBA op zoek naar ambitieuze managers die impactvol leiderschap willen bedrijven, hun effectiviteit willen versterken en hun eigen onderscheidend vermogen willen vergroten. Je wilt je voortdurend persoonlijk blijven ontwikkelen, doorgroeien van vakspecialist naar een general manager en bouwen aan een theoretisch fundament. Daarnaast ambieer je een betere gesprekspartner te worden in directie of managementteam en kennis op te doen van nieuwe concepten en inzichten in managen en organiseren.

Adviesgesprek

Voordat jij je inschrijft voor de Executive Action Learning MBA, nodigt één van onze studieadviseurs je graag uit voor een persoonlijk adviesgesprek. Je krijgt een uitgebreide toelichting over het programma en hebt de mogelijkheid al je vragen te stellen. Daarnaast kijkt zij samen met jou of deze opleiding aansluit bij je werk, ambities en curriculum en of je in aanmerking komt voor vrijstellingen. Na het gesprek begeleidt ze je graag bij het inschrijfproces en bij het vinden van een passende financiering van jouw studie.

Wat ga je doen tijdens de Executive Action Learning MBA?

In totaal duurt deze MBA-opleiding 28 maanden. In deze periode kom je eens per maand drie aaneengesloten dagen naar Buren. Samen met andere executive managers heb je klassikaal en interactief les. Daarnaast heb je Action Learning coachingsessies met een kleine groep (subset) en werk je daarbij aan Action Learning Projecten en opdrachten die direct zijn gekoppeld aan je eigen organisatievraagstukken. Aan het einde van de MBA-opleiding los je een strategisch vraagstuk op als afstudeerproject.

Deze MBA-opleiding is opgebouwd uit drie fasen: de introductiefase, de verdiepingsfase en de afstudeerfase:

Fase 1: Introductiefase (6 maanden)

De introductiefase noemen wij de Leergang Management en Leiderschap. Het programma van 35 dagdelen is verspreid over 6 maanden. In deze eerste fase van de Executive Action Learning MBA krijg je tools om beter te studeren en onderzoek te doen, je persoonlijk leiderschap te verbeteren en goede (probleem) analyses te kunnen maken. Naast de lesdagen krijg je gedurende het programma diverse leesopdrachten. Het traject wordt afgesloten met een uitgebreide analyse van de eigen organisatie.

Deze fase bevat de volgende onderwerpen:

Managementvaardigheden:

 • Teambuilding en conflicthantering
 • Decision-making en creativiteit
 • Luisteren, feedback geven en doelen stellen
 • Situationeel leiderschap en onderhandelen
 • Presenteren

Inleiding in:

 • Informatie Management
 • Organisatiestructuur
 • Financieel Management
 • Strategisch Management
 • Marketing Management
 • Verandermanagement
 • Operations Management
 • Innovatiemanagement
 • Human Resource Management
 • Juridische Aspecten van Management
Fase 2: Verdiepingsfase (16 maanden)

Tijdens deze fase volg je zeven hoofdvakken (core courses) van de MBA waarin je getoetst wordt aan de hand van vragen die je beantwoordt voor de eigen organisatie (Q&A’s). Je krijgt Action Learning Fundamentals, en Research Methodologie en doet een Action Learning Literatuuronderzoek. Je krijgt hierbij ondersteuning van docenten op het gebied van Research Methodologie en leiderschap. Deze lessen vormen de basis om je Action Learning Projecten (ALP’en) goed uit te voeren. Dit zijn projecten waar je de theorie uit de lessen direct vertaalt naar je eigen praktijk met échte urgente en complexe organisatievraagstukken. Hiervan zijn de meeste individuele projecten en één is een groepsopdracht, waarbij je een internationaal vraagstuk oplost.

Action Learning, samen leren en ontwikkelen
Tijdens je projecten werk je intensief samen met een kleine groep medestudenten, je subset. Deze bestaat uit 4 – 6 executive managers uit verschillende branches. Je gaat intensief samen aan de slag met Action Learning coachingsessies onder begeleiding van een Action Learning coach. Je leert elkaar de juiste open vragen te stellen die gekoppeld zijn aan ieders organisatievraagstukken. Je komt samen tot de kern van het probleem, leert reflecterend te luisteren en stapt uit je comfortzone. Met als eindresultaat nieuwe inzichten en innovatieve, haalbare en impactvolle actiegerichte strategische oplossingen.

Voor meer informatie over de leermethode bekijk de Action Learning Verhalen.

Deze fase bestaat uit:

 • Action Learning Fundamentals
 • Research Methodologie 1
 • SmartReading*
 • Operations Management
 • Strategisch Management
 • Human Resource Management
 • Financieel Management
 • Marketing Management
 • Informatie Management
 • Internationaal Management
 • Werken aan 3 Action Learning projecten waarvan 2 in eigen organisatie en 1 (groepsopdracht) in internationaal verband
 • Themadagen met nieuwste trends binnen management
 • Managementvaardigheden 3 (Scrum, Subconscious Impact, Leiderschap in Debat en Dialoog)
 • Chinareis (Optioneel)

* SmartReading: In het begin van de opleiding volg je de training SmartReading. In drie dagen leer je op een geheel andere manier kennis uit (studie)boeken tot je te nemen. De training heeft als resultaat dat je in staat bent aanzienlijk sneller te lezen en tegelijkertijd meer te onthouden. Het effect is vanaf de eerste trainingsdag aantoonbaar.

Fase 3: Afstudeerfase 3 (6 maanden)

In deze fase van de Executive Action Learning MBA ga je aan de slag met jouw Action Learning afstudeerproject, de dissertation. Je lost hierbij een strategisch vraagstuk op voor jouw eigen organisatie. Een fase waarin jij laat zien hoe je alle bedrijfskundige aspecten met elkaar verbindt en je persoonlijk strategisch leiderschap toont. Je krijgt hierbij individuele begeleiding en coaching. Aan het eind maak je een zelfreflectie op leerervaringen en leiderschapsvaardigheden en verdedig je jouw dissertation, de Viva Voce genoemd.

Deze derde fase ga je aan de slag met:

 • Dissertation: werken aan een strategisch Action Learning afstudeerproject voor je eigen organisatie, of eventueel voor een andere organisatie
 • Research Methodologie 2
 • Evaluatie Management Leerervaringen
 • Viva Voce: mondelinge verdediging van je dissertation
Studiebijeenkomsten tijdens de Executive Action Learning MBA
 • Tijdens de introductiefase heb je 2 dagen per maand bijeenkomsten, voornamelijk op donderdag en vrijdag.
 • In de verdiepingsfase heb je 3 dagen per maand bijeenkomsten – voornamelijk op woensdag, donderdag en vrijdag – en 21 coachingsessies (2 tot 3 uur per sessie)
Startdata

De Executive Action Learning MBA start twee keer per jaar, namelijk in februari en september. De introductiefase start met de Leergang Management en Leiderschap. Bij vrijstelling van de introductiefase, start je met de verdiepingsfase. Eerstvolgende startmomenten:

Februari 2023: 

 • Start introductiefase (1e fase): 23 februari
 • Start verdiepingsfase (2e fase, bij vrijstelling 1e fase): 15 februari

Zodra het maximale aantal deelnemers is bereikt, sluit de open inschrijving.

Jouw kosten voor de opleiding

Voor de gehele Executive Action Learning MBA betaal je € 38.900,- btw-vrij.

Heb je vrijstelling voor de introductiefase? Dan betaal je voor de 2e en 3e fase € 32.950,- btw-vrij.

Bij de prijs zijn de volgende zaken inbegrepen:

 • Lesdagen, boeken, studiemateriaal (artikelen en abstracts)
 • Lunches, maaltijden en overige consumpties
 • Coaching, in kleine groepen
 • Project- en scriptiebegeleiding
 • Optioneel: studiereis naar China ad € 3.500,-
Vraag Levenlanglerenkrediet aan

Wanneer jij bij ons de Executive Action Learning MBA volgt, heb je tot je 56ste de mogelijkheid het Levenlanglerenkrediet (LLL) aan te vragen via DUO. Voor onze volledige MBA-opleiding (28 maanden) kun je een maximum van € 10.839,96 per studiejaar lenen. Wij als onderwijsinstelling dienen je aanvraagformulier mede te ondertekenen. Stuur het formulier naar ons toe en we regelen dit voor je. Wanneer het krediet aan je is verstrekt, mag je de studiekosten in maximaal 24 maanden via een gunstige betalingsregeling aan ons betalen.

STAP-budget

Vanaf 1 maart 2022 heb je de mogelijkheid het STAP-budget aan te vragen voor een opleiding, cursus of training! Je kunt maximaal € 1.000,- per jaar aanvragen. Dit kan voor onze Executive Action Learning MBA of één van onze korte managementopleidingen, zoals een masterclass die je ook als specialisme kunt toevoegen aan je MBA-diploma. De financiële investering van een masterclass ligt tussen de € 1.200,- en € 3.000,-. Hiermee verdien je deze investering dus voor een groot deel terug!

Meer informatie over financiële voordelen

Wil je meer weten over het STAP-budget of de mogelijkheid om een Levenlanglerenkrediet aan te vragen? Kijk dan op onze pagina ‘Waar haal ik het geld vandaan?’.

 

“Uitdagend curriculum, geweldig didactisch concept (Action Learning), ervaringen delen met studenten uit gehele werkveld, Internationale studieopdracht en TOP docenten. Dit alles maakt de investering in tijd en geld meer dan goed. Had de opleiding voor geen goud willen missen.”

Wilbert Moorman MBA

Partner bij Z11Made, LinkedIn-profiel

Linda Hoksbergen en Anita Moolhuizen studieadviseurs MBA-opleidingen

Linda Hoksbergen & Anita Moolhuizen
Programmavoorlichting
E-mail: studieadvies@bsn.eu
Tel: 0344-579050

Share This